sreda, 21. oktober 2009

Konec rally sezone na naših tleh



V okolici Idrije je 16. in 17. oktobra potekal rally Idrija, kateri je bil predstavljal konec sezone v slovenskem državnem prvenstvu. Prvak (Darko Peljhan) je bil odločen že na rally Velenje.

Za drugo mesto sta se borila Jani Trček (Mitsubishi Lancer IV) in Uroš Petrič (Subaru Impreza). Darko je imel celotni rally pod kontrolo, medtem ko sta se med drugo in tretje uvrščenim bili boji za sekunde. Na zadnji HP je Trček le pokazal svojo ognjevitost in osvojil drugo mesto, drugo mesto pa prav tako v slo. DP. Petrič se je moral, z zasilno popravljenim dirkalnikom (nesreča na domačem treningu), zadovoljiti z tretjim mestom.

Alex Humar je končal na 4.mestu in tako ponovno osvojil divizijo 3. Drugo divizijo je z umirjeno vožnjo osvojil Tadej Miklavčič (najhitrejši je bil Martin Štucin), ker tako Slejko, kot Jeram nista prijavljena v slovensko državno prvenstvo.

Tadejev brat Vasja, pa je zmagal v diviziji 1 zaradi prebite gume Mateja Oblaka, že letošnjega prvaka te divizije. Tako je Oblak osvojil 2. mesto, Velkavrh in Mrak pa sta tesno bila na tretjem in četrtem mestu z le 3.9s razlike. Velkavrh je prav tako že v Velenju postal prvak Yugo pokala.

Tako tudi na zadnjem rallyju letošnje sezone ni bilo dolgčas. Vozilo se je do konca in prišli je mnogo posadk, katere niso imele možnost nastopiti celotno sezono.

Ni komentarjev:

Objavite komentar